Friss topikok

Télies ősz, avagy szétfagysz, mint állat

2009.10.20. 14:52 edemX

Egy hete tart már a szűnni nem akaró hideg. jó volna azért, ha lassan jönne egy kis enyhülés, mert a 23-adikai hétvégét nem szándékozom Pesten tölteni (egy dolgot kapásból rávágnátok, hogy mért). Szinte egyik napról a másikra érkezett meg a tél, s a jónép fázósan bújt bele a vastag ruhadarabokba, pulóverekbe, kabátba, sapkába, sálba. 

Másfél héttel ezelőtt még húsz fok fölötti hőmérséklet volt napközben, vékony felső ruházati kellékekben kóricálhattak a fiatalok délutánonként. Aztán a hétfőről keddre virradó éjjel kétszáz kilométeres szél rázta a redőnyt az ablakomon, tépte-törte a fákat, tekerete ki macskák, s ebek nyakát, szakadt az eső, később meg a havaseső is megérkezett. Éjjelre fagypont közelébe süllyedt a hőmérséklet, de nappal sem nagyon emelkedett öt fok fölé. Szóval hirtelen nagyon hideg lett, különösen annak fényében, hogy a hirtelen lehűlés miatt még hűvösebbnek érezzük az időt. Milyen más öt fok, ha egy-két  héttel korábban még huszonhárom volt, mint tavasszal, amikor a fagyos napok után örülhetünk az első napsugaraknak és a melegedésnek! 


Nekem nagyon úgy tűnik, hogy 2 évszak kezd lenni Magyarországon: NYÁR ÉS TÉL
Szélsőségessé válik az időjárásunk, mondogatják évek óta, és most már tapasztalhatjuk a saját bőrünkön. Viharos széllel érkezett az októberi nyár után az októberi tél. De hová lett közben az ősz? Mi lesz a vidám erdei sétákkal, a gesztenyék, a színes falevelek és a prímábbnál prímább gombák gyűjtésével, a mellényekkel meg a fasza kis bőrdzsekikkel, a jó hangulatú túrákkal? Én - mint mondottam volt - most megyek majd a Mátrába, mert előre megterveztünk egy túrát 3-4 napost és hát jól be kell csomagolni magunkat h ne fázzunk micsodává. Lesz még igazi ősz idén a Kárpát-medencében? És jövőre? Meg tíz-húsz év múlva? Vagy kár megijedni, ez csak egyszeri, rendkívüli eset? Ezekre a kérdéseinkre csak az Atyaúristen tudja a választ, meg majd meglátjuk, hogy mit hoznak az elkövetkezendő évek.
 

2 komment

Címkék: ősz hideg fagy öltözködés

A bejegyzés trackback címe:

https://wuvii.blog.hu/api/trackback/id/tr961463165

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

razsa 2009.10.28. 21:57:11

Én őőő..nemtom.

RAP7D 2009.11.03. 19:54:39

parázol, h nem lesz mikor hordjad a dzsekit amit tavaly adtam neked
süti beállítások módosítása