Friss topikok

Kirk Franklin Magyarországon

2009.10.21. 10:23 edemX

Napjaink egyik legismertebb fekete előadóművésze, Kirk Franklin november 17-én Budapesten ad koncertet a Sportmax Hegyvidék rendezvényközpontban! A 7 Grammy-díjjal kitüntetett és több, mint 15 millió albumot eladott zenész, aki az R&B, a hip-hop, a soul és gospel műfajokban egyaránt otthonosan mozog, most látogat először Magyarországra, valamint Európán belűl e régióba. KIRK nagyzenekari felállással, szó szerint "színes", egyedi hangzású, rendkívüli show-val készül európai turnéja keretein belül Budapestre. Nekem szeméy szerint azért is tetszik Franklinnek a zenéje, mert a kórusom, ahol éneklek megszerettette velem. igen szó volt arról is, hogy a Golgota Gospel Kórus Kirkkel együtt áll a színpadra egy pár dal erejéig. A szervezők buzdítottak is minket, hogy miért ne, de mi azt mondtuk, előbb a külföldi vendégelőadót és csapatát kéne megkérdezni. Sajnos az lett a vég, hogy nem léphetünk fel, mert akkor sok mindent át kell szervezni és nem a megszokott ritmusban folyna a koncert. Ez van. De még előzenekar sem lehetünk, azt mondták. Sebaj a koncert nagyon jó lesz.

Kirk Franklin amúgy 1993-ban érkezett a modern gospel zenei életbe, és alaposan fel is kavarta azt. Fiatalos lendületet hozott, s egyszerűen népszerűvé tette ezt a műfajta zenéjén keresztül, amit nagyon sokszor játszanak a leghalgatottabb rádiók is. Rendszeresen vendége a világ legismertebb fesztiváljainak is. Az elmúlt évtizedben dalai felkerültek a slágerlisták élére, videoklippjeit  az MTV és sok más zenei csatorna rendszeresen játssza. Ő volt az első fekete előadó, akinek már az első albumát több, mint egymillióan vették meg. Úgy tekintik őt, mint aki úgy lett sikeres, hogy közben megőrizte a hitét, nem higította fel az üzenetét, őszinte tudott maradni, és ezzel példa lett sokak számára. Isten meg fogja áldani ezt a koncertet, én érzem.

Gyertek el minél többen!

Szólj hozzá!

Címkék: turné franklin gospel kirk

A bejegyzés trackback címe:

https://wuvii.blog.hu/api/trackback/id/tr971464949

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása