Míg a legtöbb ételt egyszerűen szeretik, vagy nem szeretik, a hamburger szimbólum. Hogy kinek mit szimbolizál, az eltérő. Van aki kiáll mellette, mert unja, hogy mások az egészségvédelem zászlaja alatt kereszteshadjáratot folytatnak ellene. Van aki nem hajlandó megenni, mert a globalizáció, és az egészségtelen táplálkozás megtestesítőjét látja benne. Van, aki ugyanezt látja benne, sutyiban mégis eszi, mert finom.
Amikor Magyarországon megjelent a McDonalds, akkor nem gondolták az emberek, hogy ez lesz a hamburgerből. Két nagyon kicsi, vékony szelet zsömle között ott lapul a húspogácsa 3 szem uborkával és slussz. Érdekes adat, hogy a nyitás napján 15 féle termék közül lehetett válaszolni, és a Big Mac 43 forintos árával a legdrágább volt közülük.
Ha az ember felnőtt, és szereti a hamburgert, könnyű helyzetben van, csak bemegy ízlése szerint egy nosztalgikus, vagy egy hagyományos burgerezőbe, vesz egyet és megeszi. Ha az ember gyerek, általában akkor is jól jár, mert valahogyan a legtöbb esetben sikerül hozzájutnia a hambihoz.
A bajok ott kezdődnek, amikor az ember felnőtt és gyereke van, aki a gyerekek tekintélyes hányadához hasonlóan odáig van a hamburgerért. Annyira, hogy legszívesebben minden nap azt enne.
Ilyenkor aztán a szülők törhetik a fejüket, hogy hogyan készítsenek el otthon hamburgerhez hasonlatos dolgokat, amikkel egyébként a lehető legritkább esetben lehet csak a gyerkőcök elégedettségét kicsikarni. Eleinte még felmerül a kérdés, hogy vajon lehetséges-e egészséges hamburgert csinálni, de ez általában elfelejtődik, és az lesz a lényeg, hogy ne kelljen mindig megvenni az éttermit sok pénzért.